0,7 litraa vettä
1pk hiivaa (kuivahiiva sopii myös)
12-14dl hiivaleipäjauhoja
1,5kg sikaa (paketillinen karjalanpaistilihaa sopii myös)
900g perunaa
pekonia vuoraamiseen!
Vaivaa taikina ja anna sen kohota sen aikaa kun kuorit ja pilkot perunat (ja puhdistat lihoista "ylimääräisen pois"). Aloita kukon tekeminen niin, että otat taikinasta sen verran että saat tehtyä "pohjan" kukolle. Sen jälkeen laitat pekonia pohjalle sen verran kuin itsestä tuntuu hyvältä! Sitten lisäät perunat ja liha palat ja jälleen vuoraat koko komeuden pekonilla ja teet lopusta taikinasta "kannen" kukolle.
Uunin pitää olla 200 astetta ja sillä annetaan kukolle kaunis väri pintaan. Tämän jälkeen uunin lämpö lasketaan 175 asteeseen ja kukon päälle laitetaan folio. Paista kukkoa näin 3-4 tuntia. Ota kukko pois uunista ja voitele se, sitten sulje pussiin ja laita vaikka kasa villapaitoja tai kunnon peitto päälle (uskokaa toimii!). Anna kukon olla 2-4 tuntia ja herkuttele sitä voin kanssa tai ilman :).
Varaa tämän herkun tekemiseen 8 tuntia, mutta takaan että odottaminen palkitaan!
Herkullisen tuntuinen, täytyy testata.. Tsemppiä blogimaailmaan :)
VastaaPoistaHei Jukkis kokeile oikeesti! On niin herkkuu et oon tehny tota varmaan sen yks miljoona kertaa :)
VastaaPoista