torstai 20. maaliskuuta 2014

Jänispaisti

Yksi jänis
1 pss ranskalaista sipulikeittoa
2 lihaliemikuutiota (fondue beef toimii myös)
1 tl suolaa
2 rkl Hp Original BBQ saucea (rich & smokey)
1 rasia karjalanpaisti lihoja

Laita jänis suureen kattilaan niin että se peittyy kokonaan veden alle.
 Kun vesi kiehuu niin jäniksestä alkaa loput veret keittyä pois. Tällöin syntyy vaahtoa mitä tulee kuoria pois.
Jänis näyttää tältä kun sitä on keitetty 2-3 tuntia ja lihat irtoavat luista helposti: 
Tässä irrotetut lihat.
Laita vuokaan sipulikeitto, lihaliemikuutiot, suola ja pannulla paistetut karjalanpaistilihat ja sitten päälle jäniksen lihat. Peitä vedellä niin että lihat peittyvät. Kypsennä uunissa 175 asteessa 3 tuntia (mitä pidempään sen parempi!), muista tarkistaa välillä ettei vesi haihdu liikaa. 

Tässä valmis lopputulos perunoiden kera:
(Itse pidän tummentuneesta lihasta joten annoin tarkoituksella veden haihtua reilusti, jos näin ei halua tapahtuvan niin vettä voi lisätä aina tarvittaessa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti