tiistai 18. maaliskuuta 2014

Brownie


350g Tummaa suklaata (taloussuklaa sopii myös)
2/3dl sokeria
120g voita
2,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
4kpl munia
2tl vaniljasokeria
pinnalle mantelirouhetta (vaihtoehtoisesti rouhittuja saksan- tai pekaanipäihkinöitä)



Pane suklaa, sokeri, voi vesihauteeseen. Sulata suklaata silloin tällöin sekoitellen, noin 10 minuutin ajan. Eli kunnes se on sulannut ja seos on sileää. Varmista välillä että vesi kiehuu juuri ja juuri poreillen. Jos vesi on liian kuumaa, suklaan koostumus kärsii. Jäähdytä seos huoneen lämmössä.

Kuumenna uuni 175 asteiseksi.

Voitele uunivuoka (32x22cm) kevyesti ja jauhota se.

Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauho ja suola ja jätä ne odottamaan.

Vatkaa suklaaseos sähkövatkaimen keskinopeudella kiiltäväksi. Lisää joukkoon munat yksitellen, ja vatkaa seos erittäin hyvin aina jokaisen munan lisäämisen jälkeen.

Sekoita joukkoon sokeri. Lisää kulhoon jauhoseos ja sekoita, kunnes taikinassa ei näy jauhoraitoja. Sekoita halutessasi joukkoon rouhittu pähkinä. Kaada taikina uunivuokaan ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. Lisää pinnalle mantelirouhetta haluamasi määrä.

Anna taikinan paistua noin 18 minuuttia. Eli kunnes leivonnaislevyn reunat ovat rapeat ja alkavat irrota vuoan reunoista.

Vinkki: Kauniit suklaa koristeet saat sulatetusta suklaasta jota voi muotoilla vaikkapa tekemällä "naruja" niin että ottaa 2 kaulinta ja asettaa niiden päälle voipaperia kaataa varovasti sulaa suklaata haluamalla tavalla paperille ja antaa jähmettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti