keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

2 eri juustokastikkeen Lazagne


   



1. ja 2. Juustokastike 

5 rkl voita

1 dl vehnäjauhoja
9 dl maitoa
200g edam juustoraastetta/ 200g mozzarella juustoraastetta
muskottia
suolaa 
mustapippuri

Sulata rasva ja sekoita lisää siihen jauhot. Lisää hiljalleen maito kokoajan sekoittaen. Kun maito alkaa kiehua, lisää mausteet (mustapippuri, suola ja muskotti) ja juustoraasteesta 2/3 maitoon.

Jauhelihakastike

800g jauhelihaa
6 valkosipulin kynttä
3 sipulia
4 tlk tomaattimurskaa
6 rkl tomaattisosetta
2 lihaliemikuutiota
mustapippuria
oreganoa
jauhelihamaustetta
paprikamaustetta

Ruskista jauhelihat pilkottujen sipuleiden ja valkosipuleiden kanssa. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta 15 minuuttia.

Voitele vuoka ja kaada pohjalle juustokastiketta ohut kerros. Lisää lasagnelevyjä kunnes pohja on peittynyt. Lisää noin 1/3 jauhelihasta ja kaada päälle 1/3 juustokastikkeesta (vuorottele juustokastikkeita). Jatka, kunnes kaikki aineet loppuvat. Lopuksi kruunaa komeus vielä lasagnelevykerroksella ja sirottele loput juustoraasteesta päälle.
Paista noin 200 asteessa 40-50 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.


2 kommenttia: