Pohja:
3.5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
3/4 dl sokeria
175 g voita/margariinia
Kinuskikuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2.5 dl fariinisokeria
Koristelu:
valkosuklaata
Sekoita vehnäjauhot, suola ja sokeri keskenään, nypi voi/margariini joukkoon.
Painele taikina reunallisen uunivuoan pohjalle, pistele haarukalla. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri paksupohjaiseen kattilaan (mieluummin teflonkattilaan), keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Levitä kinuskikuorrute muropohjan päälle ja anna jäähtyä.
Sulata suklaa vesihauteessa. Pursota kinuskikuorutteen päälle ohuena nauhana.
Jäähdytä jääkaapissa ja leikkaa paloiksi.
Vinkki: Jos haluat leikata leivokset mahdollisimman nopeasti kuorutteen viellä ollessa "löysähköä" niin kuumenna suuri veitsi kuumassa vedessä, kuivaa ja leikkaa. Jokaisen leikkauksen jälkeen kuumenna veitsi aina uudelleen näin saat kauniit reunat :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti