torstai 29. toukokuuta 2014

Rahkatäytekakku



Pohja:    4 munaa
             1,5 dl sokeria
             1 dl vehnäjauhoja
             1 dl perunajauhoja
             1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon sekaan ja sekoita varovasti tasaiseksi.
Paista uunissa 175 asteessa 30-35 minuuttia. Jäähdytä.
Leikkaa pohja kolmeen osaan. Ja kostuta.

Kostutus:   1,5 dl maitoa
                  2 tl sokeria
                  1 tl vaniljasokeria

Kostuta pohjat.

Täyte:       3.5 dl kuohukermaa
                250 g sitruunamaitorahkaa
                 3/4 dl sokeria
                1 tl vaniljasokeria
                1,5 dl marjahilloa tai itse tehtyä marjapyreetä (ohje lopussa)
                1 l marjoja

Vaahdota kerma. Lisää rahka ja sokerit. Sivele kakkupohjalle puolet hillosta (tee samoin pyreen kanssa mutta varoen). Viipaloi päälle mansikoita tai lisää muita marjoja. Ripota marjojen päälle hiukan sokeria. Lusikoi päälle 1/3 kerma-rahkaseosta. Nosta keskimmäinen pohja päälle. Lisää loppu hillo, kerma-rahka ja marjoja. Levitä kakun päälle loppu kerma-rahkaseos. Koristele marjoilla ja tee tarvittaessa kerma-rahkavaahtoa esimerkiksi pursotusta varten lisää. 

Marjapyre: 
                  200-400g marjoja (mansikka ja vadelma esimerkiksi)
                  0.5 dl sokeria
                  tilkka vettä

Laita marjat sokeri ja vesi kattilaan ja keitä kasaan noin 10 minuuttia. Siivilöi tiheä reikäisellä siivilällä marjoja niin että siemenet erottuvat lihasta ja mehusta. Voit tarvittaessa mikäli pyree on liian löysää niin laittaa pyreen kattilaan ja kuumentaa sen lisäämällä perunajauhoja tarvittavan määrän että pyree paksuntuisi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti