150g kylmää voita
4 dl vehnäjauhoja
0.5 dl tomusokeria
1 keltuainen
tilkka kylmää vettä
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 dl siirappia
1 dl sokeria
1 tl voita
1 tl vaniljasokeria
200 g pähkinöitä ja manteleita
Nypi paloiteltu voi ja vehnäjauho-tomusokeriseos murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja tilkka vettä. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta vältä vaivaamista, jotta pohjastu tulisi murea. Painele taikina ohueksi kerrokseksi pieniin metallivuokiin. Anna jähmettyä viileässä.
Kypsennä pohjat 200-asteisessa uunissa vaaleanruskeiksi. Anna pohjien jäähtyä ja irrota ne sitten vuoista.
Mittaa täytettä varten kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi ja keitä seos kasaan välillä sekoitellen. Lisää voi ja vaniljasokeri. Rouhi pähkinät karkeasti ja lisää kinuskiin. Anna seoksen jäähtyä hetki ja jaa se sitten pohjien päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti